Hjemmelaget fiskekraft blir til luksus fiskesuppe

Jeg hadde litt avskjær etter julekveita. Avskjær med litt bein, fett og littegrann fisk på. Ikke så godt å spise, men det kan da bli utmerket fiskekraft. Derfor la jeg det i fryseren til en senere anledning… og så ble det til dette.

006 (2)

Kok opp vann med salt i og la avskjæret få trekke ei stund. Sil vannet når avskjæret er ferdig kokt. Rensk avskjæret og ta vare på fisken. Kok ønsket fisk, helst hvit. Jeg har brukt torsk. Har du allerede litt kokte fiskerester, så bruker du jo det. Kutt opp ønskede rotgrønnsaker og purreløk i tynne staver. Jeg har brukt gulrot og purreløk for det var det jeg hadde. Kålrot og sellerirot kan også brukes i tillegg til gulrot og purreløk. Jeg har i tillegg brukt både blåskjell og reker i, og da ble det rene luksusmåltidet. Men det holder å bruke kun fisk. Lag så den hvite sausen av mel, margarin og melk. Så  sper du med fiskekrafta og smaker til med ønsket krydder. Jeg brukte kun hvit pepper og litt ekstra salt, og det smakte helt nydelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.